Edienu pasaulē nav nekā daudz seksīgāka par šokolādi. Bet man tā vienmēr ir likusies mazliet pliekana, vienmēr ir gribējies to bagātināt ar ogām, mētrām, alkoholu vai citām piedevām. Taču bez šokolādes uzlabošanas un ēšanas tradicionālā veidā ir iespējams to kaut kur iecept. Mārtiņš Rītiņš var iet pensijā, jo mani šokolādes mafini ir saldmes koncentrāts.
Sastāvdaļas:
300 g melnās 70% šokolādes, salauzīta gabaliņos;
150 g auksta saldkrējuma sviesta, kubiņos;
100 ml salda krējuma;
4 lielas olas;
100 g brūnā cukurniedru cukura;
80 g miltu;
90 g žāvētu ķiršu;
1 tējk. vaniļas ekstrakta;
1 tējk. cepamā pulvera;
šķipsniņa sāls.
Gatavošana:
Par spīti gardajam iznākumam pati gatavošana jau nu nav nekas sarežģīts. Sakarsē krāsni 200. grādu karstumā un sagatavo mafinu pannu ar papīra formiņām [Es izmantoju silikona formiņas.]
Uzvāra katliņā ūdeni un tad otrā mazākā katliņā liek sviestu, šokolādi un saldo krējumu ūdens peldē. Katliņš, kurā ir sastāvdaļas nedrīkst saskarties ar vārošo ūdeni, visam ir jāizkūst no karstā tvaika. Noņem no uguns un pievieno olas, cukuru, vaniļas ekstraktu un ar mikseri puto līdz cukurs ir izšķīdis, tad pievieno miltus, cepamo pulveri, šķipsniņu sāls un ķiršus. Visu atkal saputo kā tas ir redzams attēlā.
Saputoto mīklu klāj iekš formiņām un tās liek sakarsētajā cepeškrāsnī uz 12-12 min.
Saldi, sulīgi un ķiršaini.
Done!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru