otrdiena, 2011. gada 6. decembris
Krāsnī cepta ola ar tomātu mērci
Šad tad, parasti brīvdienās, es mēdzu pagatavot kaut ko lielāku. Lielāku laika ietilpības ziņā. Krāsnī cepta ola ir lielisks svētdienas brokastu ēdiens. Iesaku.
Sastāvdaļas: [2 personām]
2 olas;
400gr skārdene ar mizotajiem tomātiem;
1 šalotsīpols;
2 ķiploka daiviņas;
1 ēdk. balzāmetiķa;
1 ēdk. tomātu pastas;
4 šķēlēs bekona;
2 ēdk. sarīvēta cietā siera;
sāls & timiāns & raudene pēc garšas.
Gatavošana:
Sakarsē krāsni 200 grādu karstumā. Panā uz lēnas uguns apcep sakapātu sīpolu, pievieno tomātus, tomātu pastu, garšvielas un balzāmetiķi. Ļauj visam kādas 5 min pasautēties, tomātiem jābūt izšķīdušiem, būtībā jāveidojas tomātu mērces viendabīgajai konsistencei. Pašās beigās piespiež klāt svaigu ķiploku. Sagatavo karstumizturīgus keramiskos trauciņus. Trauku dibenus izklāj ar bekona šķēlēm, tad liek tomātu mērci līdz pusei, iesit jēlu olu. Olai pavirsu liek atkal bekona šķēli, tad atlikušo tomātu mērci un beigās uzkaisa sarīvēto sieru. Liek krāsnī uz 15 min.
Done!
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru