otrdiena, 2011. gada 6. decembris
Kanēļmaizītes
Absolūta bērnības klasika. Kanēli vispāpar nepārāk ciešu ēdienā, bet uz saldām, zeltainām, mīkstām un gaisīgām smalkmaizītēm tam ir īstā vieta.
Sastāvdaļas:
Mīkla: rauga mīklas recepte ir analoga pīrāgu mīklai, tikai ābolu etiķis nav jāliek klāt.
Pildījums:
150gr sviests;
1/2 tases brūnā cukura;
1/2 tējk. apelsīna mizas;
kanēlis - grūti pateikt cik to piebēru, katram jāraugas pēc paša kanēlības vēlmēm.
Gatavošana:
Uzkarsē krāsni 200. grādu karstumā. Izklāj uz cepešpannas silikona paklājiņu, vai pergamentu. Katliņā, ūdens peldē, izkausē sviestu un tam pievieno cukuru. Šī masa visu laiku ir jamaisa, lai sviests un cukurs nepiedegtu. Tad pievieno sarīvēto apelsīna miziņu un kanēli. Mīklu izmīca un izrullē uz galda kā plakanu taisnstūri. Noziež mīklu ar pildījumu un sarullē, pēc tam sagriež aptuveni 2.5 cm biezās šķēlēs un kārto uz pannas. Cepj krāsnī 15-20 min.
Done!
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru